Obeleženo deset godina postojanja Saveta za rodnu ravnopravnost grada Pančeva

Direktorka Pokrajinskog zavoda za ravnopravnost polova Diana Milović učestvovala je u utorak 16. maja 2017. godine u Radnom sastanku povodom obeležavanja deset godina rada Saveta za rodnu ravnopravnost grada Pančeva.
U ime grada domaćina, sastanak su otvorili Milica Todorović, predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost, Tigran Kiš, predsednik Skupštine grada Pančeva i Vesna Vujović, zamenica predsednice Ženske odborničke mreže.

Радном састанку су такође присуствовале и представнице удружења жена са територије града Панчево, представница ромских активисткиња, чланице Женске одборничке мреже, представнице Сигурне куће, омбудсманка, чланови и чланице Локалне мреже за превенцију дискриминације и подршку ЛГБТ особама, представнице особа са инвалидитетом, као и чланови и чланице Савета за родну равноправност града Панчевa.

Према речима Милице Тодоровић, десетогодишњица рада Савета за родну равноправност био је повод да се окупи женска заједница са територије града Панчевa и представе резултати рада Савета од формирања до данас, као и да се успоставе нови модели дијалога и повезивања цивилног сектора са институцијама.

“Савет за родну равноправност града Панчевa јесте пример успешног модела локалног механизма за родну равноправност. Својим дугогодишњим радом и значајним активностима он представља пример добре праксе у овој области, што није случај са свим родним механизмима у Војводини и зато Завод за равноправност полова настоји да разним кампањама и акцијама то промени. Подршка локалне самоуправе у раду локалних механизама је јако важна, а то се у примеру Панчева види”, изјавила је директорка Завода Диана Миловић.

Preuzeto sa: http://ravnopravnost.org.rs