Loading Događaji

« All Events

  • This event has passed.

Konferencija za medije lokalne mreže za prevenciju diskriminacije i podršku LGBT osobama

мај 16 @ 1:00 pm - 2:00 pm

U susuret obeležavanju Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije, Lokalna mreža za prevenciju diskriminacije i podršku LGBT osobama, Pančevo održaće konferenciju za medije i javnost radi skretanja pažnje da lokalna samouprava održava kontinuitet u zaštiti i pomoći LGBT osobama sa iskustvima diskriminacije kroz postojanje Lokalne mreže. Time se nastoji da se obezbedi višesektoralna i koordinisana politika borbe protiv diskriminacije a naročito u oblasti prevencije i edukacije, zaštite žrtava, sprečavanja nasilja, govora mržnje i krivičnog gonjenja učinilaca.

Strane potpisnice Memoranduma o saradnji u okviru Mreže su se obavezale da će međusobno blagovremeno razmenjivati informacije i saznanja koja mogu biti od uticaja na efikasno i pravilno izvršavanje poslova u oblasti borbe protiv diskriminacije, homofobije, nasilja i govora mržnje, te je namera da se s toga obratimo javnosti.

U tu svrhu, za predstavnike/ce institucija i članove/ice Mreže, biće održana i edukacija pod nazivom: Rad sa višestruko marginalizovanim grupama žena – rad u podršci ženama drugačije seksualne orijentacije u situacijama diskriminacije i nasilja.

Edukaciju sprovodi Ženska Mirovna grupa Pančevo, u okviru realizacije projekta Violence Against Lesbians Forms, Impact and Advocacy u organizaciji Konsultacija za lezbejke.

Milica Todorović, predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost Skupštine Grada Pančeva i koordinatorka Lokalne mreže

   

Detalji

Datum:
мај 16
Time:
1:00 pm - 2:00 pm

Mesto

Gradska uprava Pančevo – Trg kralja Petra 1. 2-4
Trg Kralja Petra 1. 2-4
Pančevo, 26000 Srbija
+ Google Map
Web sajt
http://www.pancevo.rs/lokalna-samouprava/gradska-uprava/